Lemn din pin vs pin termotratat
The ART of your Dreams!

Lemn din pin vs pin termotratat


Lemn din pin vs pin termotratat

Intrebuintari principale ale lemnului de pin.

Deck pin


Lemnul de pin are o gama larga de intrebuintari:

structuri de constructie de diferite feluri,

catarge de nave,

tamplarie,

ambalaje,

rumegus,

hartie si

celuloza.

La orice intrebuintare pentru exterior este necesara aplicarea unor tratari adecvate care protejeaza lemnul si impiedica agresiunea factorilor externi. Pentru aceasta recomandam produsele de tratare a lemnului cu solutii pe baza de apa.

 

Intrebuintari principale ale lemnului de pin termotratat

Ce inseamna tratamet termic?

pin termotratat in dale

Tratamentul termic al lemnului este un procedeu care presupune tehnologie de inalt nivel. Lemnul este supus unui tratament la temperatura inalta, care ii modifica structura chimica, schimband proprietatile fizice si mecanice.Acesta se efectueaza supunand lemnul unui ciclu de uscare la temperaturi inalte, intre 165°C si 240°C, in atmosfera controlata, saraca in oxigen.

Cum functioneaza

Modificarile structurale pe care lemnul le suporta sunt datorate temperaturilor inalte, care produce ca efecte deteriorarea materiei lemnoase reactive in prezenta umiditatii: reducand celulele disponibile de a lega moleculele de apa, si astfel se reduce in mod direct si cantitatea de apa retinuta de lemn si schimbata cu mediul extern in cursul fenomenului de absorbtie sau de cedare a umiditatii. Astfel se reduce interactiune dintre lemn si umiditatece duce la contragere sau umflare. Deci se imbunatateste stabilitatea dimensionala, deci lemnul este  stabil siputin predispus la deformare functie de  variatiile conditiilor ambientale.

Un efect direct al tratamentului termic asupra lemnului se constata asupra masei volumetrice, care tinde sa se diminueze cu un procent intre 5% si 10%, reducind greutatea acestuia. Culoarea lemnului se schimba in masa acestuia, intr-o nuanta mai inchisa, iar mirosul acestor tratamente aminteste de cel al cafelei prajite, care dispare in timp.

Efectele aplicarii termotratarii sunt pozitive in privinta durabilitatii. Acest tratament la temperaturi inalte comporta practic o sterilizare a lemnului si eliminarea diferintelor substante -cum sunt amidele, care pot favoriza atacul insectelor xilofage. In acest proces se dezvolta o higroscopicitatea redusa a lemnului termotratat, adica continutul de apa foarte redus, elimina si posibilitatea atacului ciupercilor asupra lemnului.

*Nota: nu se recomanda utilizarea pentru structuri portante

termotratat

lemn termotratat

Cele mai importante avantaje  ale  lemnului termotratat sunt:

– creste cu pina la 25 de ani ca durabilitate la exterior

– contragerea si umflarea sunt reduse de 10 ori

– scade umiditatea de echilibru aceasta fiind redusa cu 50-90%, in functie de procedeul de termotratare

– schimbarea culorii in toata masa:  spre un maron-ciocolatiu intens (even brown)

–  se evidentieaza venatura accentuata, acest fapt confera lemnului un plus estetic

– este un produs „ECO”’, care nu contine substante chimice, acest tratament termic este unul ecologic

 

Slidefix: Primul sistem de protecție solara cu glisare pe orizontală – dimensiune max 4000 x 3000 mm


slide fix screen protectie solara

slide fix screen protectie solara

Slidefix noul design pentru protectie solara

Slidefix, un sistem de protectie solara, este un fix screen cu glisare orizontala disponibil doar in varianta cu actionarerenson1  motorizata.  Astfel Renson stabileste prin produsele inovative noi standarde în aceasta industrie, creand noi solutii cu design modern. Prin intermediul specialistilor companiei noastre, va punem la dispozitie cele mai noi tehnici de umbrire.

Noul produs Slidefix aduce noi modificări arhitecturale și creează un nou stilul influentand modul de viață al oamenilor.

Pentru că evoluam de la conceptul unei tamplarii clasice la conceptul modern, multe clădiri rezidențiale moderne implementeaza tamplarii glisante cu sticlă. Sistemul Slidefix creeaza prin deschidere o fanta ce permite un timp de deschidere mai scurt comparativ cu un fix screen vertical. Mai multe detalii aici…

Ce sunt compusii organici volatili VOC’s


Care sunt compuși organici volatili?

 
  • de ce sa alegem ventilatieEste posibil să fie compuși organici  volatili in aerul respirat in interiorul caldirilor/locuintelor?
  • Care sunt agenti poluanți ai atmosferei interioare din spatiile locuibile?
  • Cum ajung acestia sa se ascunsda în aerul din interiorul casele noastre?

Iata citeva intrebari care ne vin in minte la o analiza mai atenta a calitatii aerului respirat. După cum exprima cuvântul „Volatile” acesta indica ca acești agenti poluanți din aer nu contribuie la o calitate de aer sanatoasa, de fapt, acestia pot juca un rol important pe termen lung si pot produce adevarate ravagii cu sanatatea ta. Compusi organici volatili sunt substante iritante, care afectează mai mult sau mai putin pe unii oameni, acestea pot provoca reacții alergice, dureri de cap, oboseală, probleme respiratorii și alte boli. Mai multe detalii aici…

THM 90


THM90 EVO / THM90PB EVO / THM90TR EVO

Culoare de aerisire cu autoreglaj, ideale pentru usi glisante.

grila ventilatie thm 90

grila ventilatie thm 90

THM90 EVO este o grila de ventilatie plata in intregime, ceea ce face ca acest produs sa fie ideal pentru integrarea in usi glisante. Trei tipuri diferite de THM90 EVO sunt disponibile, fiecare pentru diferite grosimi de sticla : THM90 EVO pentru instalare in geamul termopan , THM90PB EVO pentru instalarea in partea de jos a ferestrei, si EVO THM90TR de instalare intre profile (la nivelul traversei sau a tocului ferestrei/usii).
Prin combinarea unui EVO THM90PB in partea de jos si un THM90 EVO in partea superioara a unei gradini de iarna sau a unei terase inchise, aceasta grila de ventilatie este ideala pentru ventilatie naturala prin convectie.

Posiblitati de instalare

THM90 EVO a fost dezvoltat pentru instalare in geamurile termopan si pot fi integrate in orice tip de fereastra din aluminiu, lemn si din PVC.

Bariera termica
Nici un transfer de aer rece de la exterior la interior.

Auto – reglare

Datorita clapetei de auto-reglare,THM90 EVO asigura alimentarea cu aer proaspat fara a crea curenti de aer.

Profilul interior complet plat

Datorita profilului sau interior plat, THM90 EVO este solutia perfecta pentru integrarea in partea fixa a ferestrei sau in usile glisante.

 

Date tehnice:

thm90-evo-technical-data-scheet

Magazinul nostru online
Suntem partener

SYZ GROUP

Inscrie-te la Newsletter

Site-urile noastre

Back To Top