Ce sunt compusii organici volatili VOC’s
The ART of your Dreams!

Ce sunt compusii organici volatili VOC’s

Care sunt compuși organici volatili?

 
  • de ce sa alegem ventilatieEste posibil să fie compuși organici  volatili in aerul respirat in interiorul caldirilor/locuintelor?
  • Care sunt agenti poluanți ai atmosferei interioare din spatiile locuibile?
  • Cum ajung acestia sa se ascunsda în aerul din interiorul casele noastre?

Iata citeva intrebari care ne vin in minte la o analiza mai atenta a calitatii aerului respirat. După cum exprima cuvântul „Volatile” acesta indica ca acești agenti poluanți din aer nu contribuie la o calitate de aer sanatoasa, de fapt, acestia pot juca un rol important pe termen lung si pot produce adevarate ravagii cu sanatatea ta. Compusi organici volatili sunt substante iritante, care afectează mai mult sau mai putin pe unii oameni, acestea pot provoca reacții alergice, dureri de cap, oboseală, probleme respiratorii și alte boli.

Este greu de crezut că locuinta noastre suferă poate suferii din cauza acestor substante volatile, dar locatarii acestora pot fi afectati pvolatile-organic-compound-factse termen lung. O institutrie internationala ca : Scientific Committee on Health and Environmental Risks (SCHER) ) a declarat că ar putea fi de până la 900 de substanțe chimice cu care noi convietuim si zi de zi fara sa fim constienti. De fapt, potrivit Agenției de Protecție a Mediului, aerul din interiorul spatiilor publice ar putea fi de fapt cu până la 70% mai poluat decât aerul exteriorul acestora !

 

 

Cum de este posibil sa gasim VOC’s  în locuinta noastra ?

Multe dintre produsele pe care le folosim pentru „curatenia ” spatiilor locuibile , împreună cu, în mod ironic, unele dintre spray-uri pe baza de  volatile-organic-compounds-indoorsaerosoli pe care le folosim pentru a improspata mirosurile interioare contin compusi organici volatili. Și, aportul important si constant il mai poate aduce mobilierul; acesta elibereaza un VOC numit formaldehidă, care se poate ajunge cu usrinta si rapid in cadrul cailor respirabile ale persoanelor; intererant, nu? Acest agent poluant este clasificat ca fiind un agent cu actiuni daunatoare, formaldehida poate irita membrana ta nazala si poate crea o stare de discomfort si creaza iritatii ale cailor respiratorii. Aceste substante pot provoca, de asemenea, reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, gatul inflamat si iritati ale ochilor.

aerosolsDestul de ciudat, cu cit curatam mai mult, cu atât mai mult vom risca expunerea la compusi organici volatili. Una din metodele cu eficienta mare este si una sigura este cu o bună ventilație. In afara de debarasarea casei dvs. de probleme de condensare și de mucegai, o bună ventilație va reduce concentrația de compuși organici volatili. Noi va putem oferi prin experienta partenerului nostru RENSON  o gamă largă de soluții de ventilație inovatoare.

renson1Pentru a preveni formarea condensului pe ferestre și crearea unei atmosfere cit mai diuate in compuși organici volatili va supunem atentiei si gama de unități de ventilație, sisteme de recuperare a căldurii și ventilatoare eficiente energetic pentru băi sau bucătării. Cu nivelurile de agenti poluanți vor fi mai diluate, casa ta va avea o calitate mai buna aer , grile de ventilatie permit ca acesta sa fie mai curat  zi de zi si pe tot parcursul anului, cu aport energetic zero. Principiul folosit cel mai des este „sifonare termica naturala” si pe bazeaza pe diferentele de densitati ale fluidelor la temperaturi diferite. Aceste sisteme de ventilatie se pot eficientiza/controla dpdv energetic.

Aflați cum ventilația poate elimina agentii poluanții din incintele locuite din casa dvs.

Va prezentam dezavantajele instalatiilor de dezumidificare in comparatie cu instalarea unui sistem de ventilatie corect.

Magazinul nostru online




Suntem partener

SYZ GROUP

Inscrie-te la Newsletter

Site-urile noastre

Back To Top